15-08-07

Ontgoocheld

Het is niet altijd rozegeur en maneschijn, en dat heb vandaag in levende lijven kunnen ondervinden. We waren iets na 9 uur vertrokken voor eerst een lus van ongeveer 2 uur, en daarna zouden we terug nog een lus van 1u30 doen. Al van in het begin had ik last van mijn maag, maar dat ging gelukkig toch iets over. Nadien moest ik weer plassen, maar dacht, och, we passeren toch thuis en dan vertrekken we weer.  Na 22km waren we ook terug thuis, maar ik ben niet meer vertrokken. Het was niet dat ik ergens pijn had, het ging gewoon niet. Huilen Ik was heel erg teleurgesteld en kwaad op mezelf. Blijkbaar zat het er gewoon niet in vandaag. Aangezien vanmorgen Filip meegegaan is met de fiets, ga ik straks hetzelfde toertje met Filip doen, maar dan zal Filip lopen, en ik met de fiets meegaan.
Het weekvolume zal ik nog wel moeten halen deze week, maar dat zal nog wel lukken. Gewoon morgen verder doen. En vandaag zo snel mogelijk vergeten.

14:55 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

14-08-07

Vrije tijd?

Gisteren weer wat snelheid getraind. Gezien ik gisteren voor mijn werk eerst naar Brussel moest, kon ik pas na het werk om 17u gaan lopen. En eerlijk gezegd: het viel me zwaar, om dan nog 18km te gaan lopen (met 10x 800m). Vandaag was het mijn (enige) rustdag, gezien er morgen weer een duurloop gepland staat van 3u30min. De weersvoorpelling is echter niet erg rooskleurig.  Maar als ik morgen mijn duurloop doe, is mijn weekend iets rustiger. En dat is maar goed ook, want ondanks dat mijn sociaal leven op een laag pitje staat, komen er zaterdag toch nog eens vrienden eten. Na een duurloop heb ik gewoonlijk wel nood aan wat rust, en val ik meestal ook wel even in slaap. Onschuldig Morgen zal er echter ook nog eens wat in het huishouden moeten gebeuren. Gelukkig krijg ik hiervoor altijd veel steun van Filip! Smile

 

20:48 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-08-07

Watervliet

Vrijdag dan mijn toerke gedaan dat normaal op donderdag gepland stond. Al was het maar 10km ver, vreemd genoeg was dit eigenlijk al voldoende. En in dit recupweekje moet ik niets forceren.
Zaterdagmorgend, 20km gelopen, en in de namiddag nog eens 36km gefietst. Gezien ik tot hiertoe NOOIT heb gefietst, moet ik er geen tekeningeske bij maken: een eeltlaagje op mijn achterste zou welkom zijn. En ja, ik had dan nog wel een speciale fietsbroek aan... Het zal hopelijk wel wennen. Het is bovendien nog eens een sportfiets, waar je totaal anders op zit, dan op een "gewone" fiets. Fietsen zal echter regelmatig vanaf nu op het programma staan. Ik moet dan wel een doel hebben: euh een terraske is ideaal Knipoog
Al had ik vannacht goed geslapen, ik werd helemaal niet uitgerust wakker. Het heeft even geduurd, maar ben dan toch op mijn gemakske 12km gaan lopen. Heb er nog van geprofiteerd, want vanaf morgen is het terug bittere ernst. Volgende week 110km en de week daarna 120km met op 25 augustus nog de marathon in Watervliet. Je kan er ook 1/4 - 1/2 of 3/4 marathon lopen. Misschien wel interessant voor diegene die ook een marathon aan het voorbereiden zijn later op het jaar? Een marathon als training... het is eens iets anders.

17:51 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-08-07

Regen

Gisteren stond er weer een pittige training op het programma. Op het moment dat ik buitenkwam begon het natuurlijk net te regenen.   20km met daarin 8x1000m in 4'40".  Ik heb ze tussen 4'25 en 4'52 gelopen. Best tevreden dus. Vandaag stond er een recuploopje gepland, maar het weer heeft er anders over beslist. Weer in de regen gaan lopen... pfff.  Gezien mijn recupweek, kan ik gerust dagen omwisselen en dus heb ik mijn rustdag van morgen, maar naar vandaag verplaatst.  Zaterdag moet ik geen "erg lange duurloop" doen, dus is dat ook geen probleem. Nu te hopen, dat er morgen een opklaring is...

21:10 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-08-07

Fit

Ondanks dat het mijn rustdag was, heb ik toch even mijn loopkledij aangetrokken. Eenmaal per week begeleid ik An en Annelies, twee collega's, bij hun weg naar de 5km. En ze doen het uitstekend. De 5km halen we, maar nog niet volledig lopend, maar dat komt nog in de komende weken. Ze volgen ook het "OZ-Fitplan". Enkele bloggers zullen zich de wedstrijd in Zulte  (ook foto's via deze link) nog wel herinneren, waarbij coach Mario 3,4km achterwaards heeft gelopen. Dat was de OZ-fit-run. Je wordt eerst getest, en dan aan de hand van een trainingsschema, wordt je begeleid naar een hoger "niveau". Na 10 weken wordt je dan opnieuw getest. Waarom heb ik het nu speciaal over OZ-fit, omdat OZ mijn werkgever is, en ik dus een beetje reclame wil maken.
Op 9 september gaat er terug een loopwedstrijd door in het Peerdsbos in Brasschaat. Ik zou zeggen allen daarheen. (meer info: linkerzijde van mijn blogje: OZ-Activiteitendag)

20:04 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-08-07

Weekend

Toch niet naar zee vertrokken. Maar ons gewoon thuis bezig gehouden. Vrijdag: zoals aangekondigd, totale rust. Uitslapen, wat lezen, mijn stapel recepten die ik had verzameld wat uitgedund, puzzelen, ...

Zaterdag: vroeg opgestaan, om op tijd 3u30 te gaan lopen. Om 8u15 vertrokken samen met Filip (op de fiets). Ondanks dat het toch redelijk vroeg was, moest ik na 15 minuten al even stoppen om mijn T-shirt uit de doen. (en in topje verder te lopen hé!) Het was al behoorlijk warm. 

AnkeTankWWW

 

En het werd nog warmer... Tegen het einde kreeg ik het moeilijk, en tja, dan moet er nog maar weinig gezegd worden. Filip had dit al snel door. Drinken had ik genoeg bij, maar een natte spons, dat zou pas deugd gedaan hebben.
In de namiddag werden we bij Annelies verwacht (dochter Filip) samen met de rest van de familie. Terwijl de rest zich moe aan het maken was (badminton, petanque,...) kon ik rustig nog wat strips lezen.

Ankeleestwww


Zondag: aangezien het nog warmer werd, weer vroeg opgestaan, dit keer om 15km te gaan lopen. Mijn leuze was, hoe vroeger je verstrekt, en te sneller je loopt, het sneller ben je er van af .

Deze week is het een recupweek. Een week met zo maar even 2 rustdagen
Vandaag al begonnen met 14km.

15:12 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-08-07

Rust

Vandaag zaten de benen terug goed, en het koppeke. Het was een gewone loop van 14km. Morgen volledige rust: niet werken, niet lopen. Ik ga mij dan ook vooral niet erg moe maken denk ik . Zaterdag staat er een loop van 35km op het schema, dus de rust zal van pas komen en gezien de beloofde temperatuur, zal ik maar vroeg vertrekken.

Misschien dat we 's avonds nog richting kust vertrekken tot maandagavond. Een strandloop is ook altijd aangenaam. Het is eens een andere omgeving.
En ... ze hebben er lekkere ijsjes . De wind kan wel eens een spelbreker zijn, maar dat zijn we intussen al gewend.

19:48 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |