11-05-09

6 uur van Steenbergen: debuut

Het was vroeg dag zondag 10 mei. Dient een weekend niet om uit te slapen? Niet dus. Tijdig opstaan, sportdrank klaarmaken, koffiekoek eten, ... en richting Steenbergen. We waren ruim op tijd.

We zagen al direct enkele bekende gezichten die er al heel wat uurtjes, rondjes en dus ook kilometers hadden opzitten: Paul Van Hiel en Chris Dhooge waren bezig aan de 24 uur. Ongelooflijk... volgens mij gaat niemand mij zo gek krijgen!

Intussen zei de speaker dat ik bij de favouriten hoorde om bij de dames de 6 uur te winnen. Ja watte...

Patrick Kloeck en zijn broer Gerald waren ook van de partij.
En even later kwamen we Dave Maertens tegen, Walter Bouwen en Dirk De Pooter.
Dirk zou jammer genoeg moeten opgeven door gekneusde ribben, maar nogmaals een dikke merci om de sponzen aan te geven! Het was tov de voorbije dagen en vandaag serieus warm. En hoewel ik er relatief goed tegen kan, voelde ik het verschil toch ook.

Het doel dat Filip voor mij had vooropgesteld was om 66km te halen... en jawel die hebben we gehaald, iets meer zelfs: 66,812 meter. Dik tevreden dus. En nog meer: ik ben nog in de prijzen gevallen ook. Inderdaad eerste bij de dames en 4de in het algemene klassement.

Nu een weekje relatieve rust... en dan nog goed doortrainen tot in Torhout.

prijsuitreiking Steenbergen

 

20:09 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (5) | Tags: 6 uur, steenbergen 2009 |  Facebook |

04-05-09

Op algemeen verzoek

Ik krijg geregeld de opmerking: Jouw blog ligt precies stil? Loop je nog?

Nu heb ik absoluut tijd te kort: naast voltijds te gaan werken, is er op woensdagavond les Spaans, is er op zaterdagochtend de les fotografie, hou ik me ook wel eens graag bezig in de keuken en dien ik dus nog te trainen.
Stof genoeg dus om een blogje mee te vullen. Ik neem me dan ook voor, om het regelmatig eens over iets anders dan lopen te hebben.

Want ja, ik loop zeker en vast nog. Door de koude winter kende ik wel een dipje. Bij mij moet het MINSTENS 10 graden zijn, of mijn lichaam weigert om veel inspanning te leveren.

Intussen gaat het echter de goede weg op. De 50km van Gistel in een besttijd gelopen (4u22'05") en omdat ik dat goed had verteerd,  ook maar de marathon van Antwerpen de week nadien als training gelopen. (4u34'18") oeps inderdaad Marco uiteraard 3u34' 18"Knipogen
We bereiden ons dan ook weer voor op de 100km van West-Vlaanderen. Dit keer niet enkel het BK, maar tevens het WK en EK. Voor de derde keer op rij mag ik ook weer onze nationale driekleur verdedigen met het nationale damesteam.

Deze week staat er zondag nog de 6 uur van Steenbergen op het programma: de eerste keer dat ik een 6 uren ga lopen. Ben wel eens benieuwd hoe ik het daar ga van af brengen.

 

16:03 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |