29-11-08

D-day!

Al vroeg uit de veren: ontbijt om 6u. Ik heb goed geslapen.  Omdat ik niet gewend ben om ’s morgens rijst of pasta te eten, hou ik het bij de gewone dingen: muesli, yoghurt, enkele sneetjes brood met kaas en… cake! Omdat het nog enkele uren is voor de start, neem ik nog een extra stuk mee. 

Al bij al ben ik niet zenuwachtig of gestresseerd.  We zijn veel te vroeg aan de start! Een uurtje extra slaap had er zeker ingezeten.  Onze flesjes met drank worden verzameld per km-punt of in het geval van de plaatselijke ronde van 14km, de bevoorradingspost. Het is nog fris, maar het zonnetje komt al tevoorschijn.

Zoals het bij mij de gewoonte is moet ik voor de wedstrijd altijd nog eens een Wc-bezoekje brengen. Er is maar op 1 plek  WC’s te vinden, en daar is geen WC-papier. Met Filip wandel ik even richting van het “dorpscentrum” van Tuscania, en vinden een winkeltje dat al open is: geen wc-papier, maar wel servietten… het is iets.

Intussen vordert de tijd, en kunnen we bijna starten. Het wordt tijd J. Het wachten is het meest vervelende.

De eerste 20km, moet ik 5x !!!!een plaspauze inlassen. Bij iedere bevoorrading staat er een Toi-Toi MET ZACHT TOILETPAPIER.  Drie maal maak ik er gebruik van, twee maal glip ik even een straatje in. (kwestie van minder tijd te verliezen). Ik loop in de buurt van Dora, maar door mijn plaspauzes, loop ik wat achter.  Heuvel op, heuvel af, … ik probeer toch ook wat van de omgeving te genieten.

Na ongeveer 36km zie ik Filip. Einde van het eerste stuk is in zicht! Nu komen de  4 plaatselijke rondes.  Aan het tweede bevoorradingspunt wordt er mij gezegd dat mijn persoonlijke drank er niet is; nu is dat voor mij geen reden tot paniek, er is drank van de organisatie voorzien. Intussen wandelt Filip in tegenovergestelde richting met zijn fototoestel in aanslag. Ik zeg voor de zekerheid toch even het probleem van de bevoorrading: uiteindelijk bleken mijn flesjes bij Noorwegen te staan.

Ik ben bijna terug aan het tweede  bevoorradingspunt of ik zie Marc Papani ineens voor mij wandelen.  Daarvoor liep hij me uiteraard nog vlot voorbij…

De zon  gaat stilaan onder, en het wordt het frisser en donker.  Filip reikt me alvast mijn shirt met lange mouwen aan.  De kaarsen langs de baan worden  aangestoken, maar te laat! Tussen ong. 80 en 85 km loop ik in het donker! Eerlijk toegeven: ik ben er niet gerust op, de ondergrond is namelijk absoluut niet gelijk! Het lopen op zicht gaat nog altijd goed. Voor de laatste ronde pept Filip me nog een keer  op en zegt dat ik heel goed bezig ben, en ook aan de drankpost staat André zijn laatste lopers aan te moedigen.  Gelukkig krijgen we van de organisatie ook nog een lampje! De kaarsen langs de weg zijn ook wel sferig en branden intussen allemaal.  Ik ben terug goed op weg, en haal in deze laatste ronde heel wat lopers in. Dat geeft  uiteraard moed. Stilaan neemt de adrenaline het over.  We passeren voor de laatste keer de drankpost: nog wat cola voor de eindklim van 2km.  Het is een euforisch gevoel om zonder problemen de eindmeet te halen . Ik zie Filip al in de verte, en dat wil zeggen dat de meet in zicht is! Marc Papani en Yvan staan me op te wachten, en ik wordt direct in de watten gelegd.  9u50! Maar drie minuten trager dan vorig jaar in Winschoten. Ik ben dik tevreden.
DamesTeam


13:42 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

profficiat Beste Anke ...........wat jij presteerd is buiten gewoon fantastich . Een marathon lopen , daar durf ik tegen iedere loper al wel zeggen , met een beetje training loop je dat uit . Maar 100 km vraagt toch iets speciaal . bewondering allom !!
Ik kwam via je reactie op de weblogunite weer op je blogje . En om een beetje te antwoorden op je vraagje , waarom geen andere kleiner marathons ? Wel je hebt dat een punt . Maar er werd wel éérst een oproep gelanceerd waar ze marathons konden aanbieden . Meer dan dit is er niet opgekomen .
Maar ik heb ook een vraagje aan jou . Weet je nergens een loop van ong. 50 - 60 km zo rond de periode mei ? Ik ga de dodentocht wandelen - lopen maar wil toch éérst eens proberen hoe langere afstand lopen me bevalt .
Alvast bedankt !

Gepost door: coach mario | 29-11-08

Onwaarschijnlijk !!! Ik blijf het ONWAARSCHIJNLIJK vinden !!!!!!

Gepost door: marco | 29-11-08

super Dikke proficiat Anke, dit is een superprestatie. 100 km is echt de max. Ik heb hier enorm veel bewondering voor .. 42 km vind ik voorlopig toch wel genoeg !! Jij doet er nog meer dan eens zo veel bij .. Chapeau !!! Rust maar goed uit en geniet van je prestatie.

Gepost door: Edith | 29-11-08

zoals al gezegd anke, fantastische prestatie, ik snap nog altijd niet dat zoiets mogelijk is

Gepost door: luc lambrecht | 30-11-08

Geweldig Ik blijf het keer op keer een prachtige prestatie vinden. Een prestatie die respect verdient, veel respect.

Gepost door: Marc | 01-12-08

Supper Zo'n prestatie vergt een ijzersterke uithouding,en een enorm doorzettingsvermogen...
Iets waar jij erg fier over mag zijn !!
Veel succes alvast in de voorbereiding naar de volgende wedstrijd toe!

Gepost door: Erik | 02-12-08

De commentaren zijn gesloten.