18-11-08

WK Tarquinia deel 2

Vrijdag 7 november.

We staan redelijk vroeg op zodat we nog een half uurtje kunnen gaan loslopen. We zijn niet alleen. Geen 5 minuten later komen we ook Lucien tegen, die met ons meeloopt.

Aan het ontbijt vernemen we dat we toch samen met de “teamleaders”  met de bus meekunnen richting Tarquinia. Gezien er in het dorp waar we verblijven niet veel te beleven valt, gaan we met een groot deel van het team mee.  In Tarquinia zal ’s avonds ook de vlaggenparade doorgaan; dit betekent wel dat we ons daar moeten bezighouden tot 17u.

Nadat de bus alle andere coaches heeft opgehaald in de verschillende hotels, komen we , aan in Tarquinia. We verkennen het stadje, en vallen op een super gezellig en rustig teras, in het zonnetje. Gezien we ons vandaag toch niet mogen vermoeien, blijven we daar lang hangen. De consumpties zijn er daarenboven onwaarschijnlijk goedkoop. Als het wat begint af te koelen lopen we richting Nekropolis, een archeologische site. Dit blijkt echter om 14u te sluiten: we zijn te laat. Even later begint het  weer een beetje om te slaan, en er vallen enkele druppels. We besluiten om onze beentjes nog eens wat te laten rusten in een ander cafeetje.  Intussen komt de rest van de groep aan, die met de namiddagbus zijn gekomen. We gaan de andere kant van het stadje even verkennen, en stilaan wordt het tijd om onze nationale outfit aan te trekken voor onze deelname aan de vlaggenparade: een parade van 33 landen.
Tarquinia_0114WebTarquinia_0154Web

Intussen is het donker geworden en koelt het snel af. Er is een pastaparty in Tarquinia, maar we kunnen gelukkig ook naar het hotel om daar te gaan eten.  De groep spiltst zich op. Dit keer kunnen we wel tijdig eten. Later blijkt dat de pastaparty buiten te doen was; ik prijs mezelf gelukkig dat ik lekker warm binnen heb kunnen zitten.  We gaan vroeg naar ons bedje, want om 6u moeten we reeds gaan ontbijten. De bus naar de vertrekplaats vertrekt al  om 7u.

 

19:49 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.