12-11-08

Tarquinia WK 100km: deel 1

Omdat ik moeilijk 4 dagen in 1 verslagje kan samenvatten, zal ik net als vorig jaar enkel kleinere verslagjes  posten.

Donderdag 6 november is het dan eindelijk zover: we vertrekken Tarquinia (Italië).

Daar onze vlucht reeds om 6u30 vanuit Chaleroi is, vertrekken we al om 4 uur. Vroeg opstaan dus. Gino en zijn vader René zijn bij ons blijven overnachten, en mijn papa brengt ons op dit onmenselijk uur richting Chaleroi. Ik heb goed geslapen, en ben redelijk wakker.
We komen net op tijd aan om nog de nationale outfit in ontvangst te nemen.  Onze bagage is beperkt: maximum handbagage van 10km.  (tenzij je bijbetaald voor een extra koffer) Het is allemaal maar juist gepast.  Veel reservekledij hebben we dus allemaal niet bij.

De vlucht duur 2 uurtjes, en gaan redelijk snel voorbij.  Op de luchthaven moeten we nog blijven wachten op de Zweedse ploeg, die later zal aankomen. Nadien zal een bus ons 103km verder brengen. 

Onze fleece trekken we al snel uit: het is zonnig en warm! Wat een tegenstelling tot het triestige miezerige weer in België. We houden even halt in Tarquinia: hier zal de aankomst en de vlaggenparade plaatsvinden. Het is een oud Etruskisch dorp. We schaffen ons al direct enkele flesjes water aan, om op zaterdag te kunnen gebruiken. 

Ons hotel blijkt in een verlaten dorpje aan de kust te liggen: er is amper een levende ziel te bespeuren. Speciaal voor de atleten is het hotel geopend.  Heel wat andere ploegen verblijven in hetzelfde hotel: Russen, Noren, Fransen, …  We maken even een rondwandeling op zoek naar een winkel die open is, tevergeefs.  Nadien loop ik samen met Filip een half uurtje los.  Filip gaat daarna ook nog met Gino even een toertje lopen. Ik rust intussen wat uit. 

Omstreeks 18u30 trekken we naar beneden om met de andere wat te praten.  In de keuken loopt er blijkbaar wat mis, want ipv om 19u30 is het bijna 20u30 voor we aan tafel kunnen. Het eten is in buffet vorm. Er is in elk geval pasta voorzien. 

Daar het een lange dag is geweest, gaan we ons bed nadien vlug opzoeken, want vrijdag zal het ook nog een lange dag worden met ’s avonds de vlaggenparade.

Loop ze
Anke

 

12:32 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

goe gewerkt anke (ik wil geen geheimen verklappen maar heb je resultaat gevonden op de blog van filip)

mag ik nog effe kommaneuken :-)

charleroi (van sjarel de koning, dus met "r")

tenzij je bijbetaald voor een extra koffer: zoek de vaudt anke

Gepost door: luc lambrecht | 12-11-08

Trots Ik ben apetrots op u !!!! Ik vind het ONWAARSCHIJNLIJK.
Ik vind 42km al zo'n eind. laat staan 100 km.

Gepost door: marco | 12-11-08

Nenieuwd hoe het gaat lopen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 14-11-08

Respect Tweeëneenhalve marathon na elkaar. Ik mag er niet aan denken. Een grenzeloos respect voor deze superprestatie!

Gepost door: Harmsie | 17-11-08

De commentaren zijn gesloten.