23-06-08

NVV

10u22: een nacht om snel te vergeten.
Tot 60km ging het goed, tot 70km ging het redelijk, en nadien was het erbarmelijk.
Eigenlijk valt er weinig te analyseren: het was gewoon mijn dagje (nachtje) niet. Het verschil dus tussen een goede dag hebben en een slechte.
Hoor ik iedereen natuurlijk zeggen:

  1. Je hebt wel 100km uitgelopen
  2. Je bent 3de in het BK klassement

Wat dat eerste punt betreft, heb ik dit uiteraard aan mezelf te danken. Uiteindelijk moet je dat nog altijd wel zelf doen. Al krijg je aanmoedigingen, als het echt niet meer gaat, dan gaat het niet. En het is me toch gelukt. Daar ben ik dus wel tevreden over.
Het tweede is dankzij Connie Braekman, de eigenlijke winnares, maar gezien ze niet is aangesloten, geen aanspraak kan maken op de titel.

Uiteindelijk kan ik niet ontkennen dat ik ontgoocheld ben.

Maar laten we met een positieve noot eindigen: nu ben ik nog meer gemotiveerd om door te trainen, want ik weet dat ik het kan, en ik nog kan groeien. Hopelijk komt het er ook uit, en dan op het goede moment.

Eerst uiteraard, krijg ik de nodige rust voorgeschoteld. En ook daar zal ik van genieten. Al moet ik zeggen, dat ik sta te popelen om er terug in te vliegen, maar dat moet nog even wachten.

Verdere commentaar volgt nog wel. Vandaag laat ik het echter hier bij.

 

08:31 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

hoi ik vind het toch een superprestatie. zaterdag in den haag had ik bijna een uur meer nodig op 100
groeten

Gepost door: patrick | 23-06-08

Hoi Anke. Dat je ontevreden bent siert je. Maar je mag toch wel trots zijn op het feit dat je hebt uitgelopen, ook al had je nog 30K voor de boeg en wist je dat het niet zo best ging worden. Goed herstel en gefeliciteerd met je podiumplaats!

Gepost door: Jeroen | 23-06-08

Knap Je moet het toch maar doen, en dat is slechts weinigen gegeven, dus nen dikke proficiat want jij bent één van die weinigen.
Jammer dat ik je niet gezien heb.

Gepost door: Marc | 23-06-08

groots dat is je prestatie : groots! Iedereen staat vol bewondering met wat jij presteert! Tevreden of niet tevreden : ik zou het niet kunnen zenne!

Gepost door: Koen | 23-06-08

Nacht van Vlaanderen Ik heb een oneindig respect voor al die ultralopers.
100 km in 10u22' vind ik persoonlijk een schitterende prestatie.
Ik begrijp wel je frustratie : "alles kan beter ...", maar vergeet niet te genieten van hetgeen je vrijdagavond neergezet hebt.

Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 23-06-08

Hoi Anke,
Geen woorden kunnen je ontgoocheling verbijten, maar het verwerken van die ontgoocheling geeft je energie om er na de nodige rust weer stevig tegenaan te gaan. Weet ook dat het karakter dat je getoond hebt en het doorzettingsvermogen dat je geleverd hebt zal bijdragen aan een sterke prestatie in één van je volgende 100km wedstrijden. Proficiat, geniet van de rust, en tot...
Gino Casier

Gepost door: Casier Gino | 23-06-08

ongelooflijk veel bewondering voor wat je daar hebt neergezet Anke! Je bent een topper!! En tracht het voor jou iets mindere resultaat wat te relativeren, slechts enkelen doen na wat jij doet. Je mag dus gerust apetrots op jezelf zijn!! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 23-06-08

groots Groots in je prestatie, groots in het relativeren, groots in het verbijten van je ontgoocheling en vooral groots in het opnieuw maken van plannen om hier sterker uit te komen en dat zal zeker lukken.

Gepost door: Hank | 23-06-08

Gedeelde smart ... Als het een troost kan zijn : je bent niet de enige die hoopte van beter te doen. Dat is het nadeel van 100k : een mindere dag wordt enorm uitvergroot. Ooit komt het moment dat een superdag hetzelfde doet in de positieve zin. In afwachting dan maar verder blijven traien zeker ?
Tot bij een volgende gelegenheid.

Gepost door: Wim Callens | 23-06-08

proficiat wat een prestatie, inderdaad als je je dag niet hebt, is het wel voor 100 km. Amai, petje af voor een dergelijke prestatie én zo'n motivatie.
renate

Gepost door: renate | 24-06-08

Hé Anke, Respect hoor voor wat jij gepresteerd hebt, hier moet je karakter voor hebben. Geniet maar van je welverdiende rust.
Groetjes

Gepost door: Wendy | 25-06-08

schitterend Prachte gedaan Anke, ik heb echt bewondering voor jou, die 100 uitlopen in een minder goede bui en dan nog finishen in 10.22h .. chapeau.
Rust nu maar goed uit en als het kriebels moet je gaan lopen. Jij weet wat je lichaam aankan.

Gepost door: Edith | 25-06-08

proficiat Hoewel je zelf een beetje teleurgesteld lijkt, toch een dikke proficiat. Al die trainingsarbeid, die 100 lange km uitlopen, 10 uur lang de beentjes rondkrijgen, ... het blijft een fantastische prestatie !

Gepost door: patrick | 26-06-08

Respect we kijken op naar zo'n atletes zoals jij hoor , met heel veel respect , doe vooral zo gemotiveerd verder ! proficiat !!

Gepost door: Katrien | 29-06-08

De commentaren zijn gesloten.