27-05-08

20km van Brussel

Ik heb een haat/liefdes verhouding met de 20km van Brussel. Maar ook dit jaar stond ik weer aan de start. In 2004 was het de eerste wedstrijd ooit die ik heb gelopen, dat blijft speciaal. De massa, is iets minder leuk, maar langs de andere kant heb je het enthousiasme, de sfeer, de ambiance, supporters,...
Dit jaar liep ik mee onder de vlag van MLOZ = mutualité libre/onafhankelijk ziekenfonds, de organisatie (landsbond) die alle onafhankelijke mutualiteiten groepeert, waaronder mijn werkgever OZ. Dit om hun 80 - jarig bestaan in de kijker te zetten.
We werden reeds om 13u verwacht. Alles goed geregeld, geen stress, ...
Na de verplichte groepsfoto om 14u, trokken we met zijn allen richting start. Daar gingen onze wegen uiteen, volgens rugnummer.
Aan de start kwamen we nog Rudy Van Daele tegen, ook de hazen van 1u20 Yvan Hoste, Renaat Moyson,... allemaal ultralopers, en deelnemers in Torhout.
De wedstrijd zelf: mijn eindtijd werd 40 sec trager dan vorig jaar, maar dit is eenvoudig te verklaren:

  1. vorig jaar was er drie weken tussen Gistel en Brussel, nu maar 2
  2. ik had vorig jaar een rustige week achter de rug, nu ben ik volop in voorbereiding en dus was het al een zware week geweest.

Het heeft me als ik me goed herinner, iets meer moeite gekost om deze tijd te halen, maar dat kan ook maar een indruk zijn. Meestal herinner je alleen nog het mooie, en het afzien vergeet je snel !

Na de wedstrijd werden we nog terug verwacht voor een hapje en een drankje. Ook werden er 5 flessen verloot onder de deelnemers... en ja ik had prijs! (bubbels van brussels) Een geslaagd uitstapje richting Brussel Knipoog
Volgend jaar zullen we als alles meezit, terug aan de start staan.

19:44 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-05-08

De hel van Gistel

Zaterdag stonden we met een kleine 40-tal loopgekken aan de start van de 50km door Gistel. (10x een plaatselijke ronde van 5km). Vorig jaar was het warm, dit jaar nog warmer. Ook de organisatoren hadden dit begrepen, en hadden extra water voorzien na 2,5km – en na 4km konden we nog een aangename verfrissende douche nemen. (lees waterspuit)


Zelf was ik er helemaal niet gerust in: volgens mij was ik vorig jaar iets beter in vorm. Nu ja, sowieso zou het een lange duurlooptraining worden.

Vele bekende gezichten weer, uiteraard. Maar ook veel afwezigen: zondag 11 mei werd de Maasmarathon gelopen in Visé.


De start werd iets na 12u gegeven.

In het begin liep ik mee met een groepje, waarin ook Dora meeliep.  

Vorig jaar, en ook het jaar daarvoor, stonden er steeds bordjes per km. Dit jaar blijkbaar niet, en dus zag ik pas na 5km dat ik te snel ging. Na twee rondjes, heb ik het groepje laten gaan, en ben gewoon mijn eigen tempo beginnen lopen... op mijn eentje.


Of het nu door het koude drinkwater kwam of niet, maar ineens kreeg ik gedurende het 3de of was het nu al het vierde rondje buikkrampen. Ik moest mijn tempo laten zakken, maar gelukkig is het overgegaan.  

Stilaan kreeg ik ook Dora terug in de gaten. Blijkbaar verliep het voor haar ook niet erg soepel. Zelf had ik mijn dipje gehad, en zag het terug een beetje zitten.

Intussen werd ik al gedubbeld door de eerste mannen, Pieter en Gino. Een tijdje later, kreeg ik gezelschap van Renaat, die in derde positie liep. Hij had genoeg voorsprong om even met mij mee te lopen. Zodra hij Dirk  zag naderen, ging hij verder zijn eigen weg richting finish.

Terug bij het keerpunt gekomen, zag ik dat  Dora was gestopt. En ze was niet de enige. Blijkbaar was het eerder een afvallingskoers. Achter mij, was echter Marleen goed verder blijven lopen. Nog één rondje (5km dus) . Nog even op de tanden bijten.

En ja... ik heb het gehaald! 4u26.

    

22:10 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |