29-04-08

Countdown

De countdown naar 20 juni (BK 100km) is volop bezig.  De duurloop in het weekend wordt langer en langer, een extra duurloop in de week,... meer kilometers in de benen dus.
Op 10 mei hoop ik om redelijk vlot de 50km in Gistel uit te lopen. Misschien iets sneller dan vorig jaar, maar het zal van de weersomstandigheden afhangen.
Intussen heb ik alvast een collega overgehaald om met mij mee te fietsen tijdens de nacht van vlaanderen, uiteindelijk moeten de fietsers "maar" 90 km fietsen hé :-) . Ik zal mijn benen wel trainen, de fietsers hebben iets anders te trainen, gezien er toch wel lang op het zadel zal moet gezeten worden.

 

15:37 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-04-08

Dijkrun in Niel

Ik heb tot hiertoe niet veel meer geschreven. Dat komt omdat er ook niet veel gebeurd. Slecht weer, koud, regen,... de trainingen verlopen echt niet vlot. Omdat er maar geen snelheid gehaald wordt tijdens de trainingen, vond Filip dat het tijd werd om nog eens een wedstrijdje in te lassen . En dus stonden we beide zaterdag aan de start van de Dijkrun in Niel, een wedstrijd van 12km die loopt over "ons" trainingsparcours langs de Rupel. In de voormiddag nog even een kleine 7km gaan lopen. En ja hoor, ik kreeg natuurlijk weer een douche er bovenop. Maar hopen dat het tijdens de wedstrijd zou droogblijven... Ook dan weer geen geluk! De wedstrijd starte iets later dan gepland, en tijdens het laatste rondje, gingen de hemelsluizen weer open! Het heeft wel geholpen om het tempo te behouden (en dus sneller droog te zitten). Langs de dijk liepen we gelukkig wel met wind mee. Voor mij liep er nog een dame, maar het parcours was net iets te kort om haar in te halen. 4e dame geworden in een tijd van 55'04".
Vanaf nu zal er geprobeerd worden iedere maand een wedstrijdje in te lassen om de snelheid terug wat op te krikken. Suggesties van mooie, leuke parcours zijn altijd welkom.

Filmpje van de start: goed zoeken, ... (ben in het donker gekleed met 3/4 broek) 

19:05 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |