09-03-08

Barcelona 2008

NrAnkeWeb
Het is alweer een week geleden: de marathon van Barcelona! Tijd dus om de herinnering in een verslagje te gieten.
Vorig jaar had ik aan de marathon zelf niet zo een mooie herinnering: ik liep toen 2 minuten trager dan in Genk (januari 2007) en moest ik al wandelen vanaf km 35.
Uit de ervaring van vorig jaar, hadden we alvast geleerd om onze nummers en chip reeds vrijdag te gaan afhalen. (vorig jaar hebben we zeker 2 uur moeten aanschuiven). Ik wist dat An en Patrick ook die vergissing niet meer gingen maken en het plan hadden om reeds om 10u op de marathon expo aanwezig te zijn. Zelf waren we al wat later: om 8u nog eerst 30min. gaan loslopen, nadien rustig gaan ontbijten, zodat het 10u was toen we nog richting expo moesten vertrekken. Maar even later in de metro kregen we An en Patrick in het oog. Ze waren wat later dan gepland. Het was een zeer goede beslissing om vrijdag reeds af te zakken naar de expo:  bijna geen volk. We wensten elkaar nog succes, mochten we elkaar niet zien tijdens de marathon.

Om 8u30 was reeds de start van de marathon voorzien. Gezien ons hotel aan de andere kant van de stad was gelegen, moesten we 2 metro's nemen, en dus trokken we iets na 7u reeds richting metrostation. Dat is vroeger dan ik naar mijn werk moet vertrekken, en dat nog op een zondagochtend! Lang moesten we ook dit keer niet wachten op ons vervoer. We waren nog ruim op tijd. Filip moest nog even de toiletten opzoeken en zich omkleden. Zelf was ik reeds helemaal gekleed, en had ik mijn sanitaire stoppen reeds in het hotel gedaan. Nog even tijd om een kort stukje los te lopen. Bij het zoeken naar de juiste startbox, kwam ik Ann tegen. (ongelooflijk om elkaar te treffen in deze massa!). Samen stonden we nog wat te keuvelen, toen Koen op mijn schouder tikte. Het helpt natuurlijk als je naam op je rug staat, maar toch, Koen had ons dan toch maar gevonden. Zonder goed en wel te beseffen was intussen de klok beginnen lopen: de wedstrijd was begonnen.

Alles verliep vlot. Onderweg werd ik aangesproken door Gunther. We liepen verder elk onze eigen weg. Ik liep wel snel, maar ik wou er toch voor gaan. We zouden wel zien... en jawel... ik begon wat te vertragen, en kwam Gunther terug tegen. We liepen nog steeds aan 12km/u. Bij de drankpost van 30km, nam ik even tijd om goed te drinken en een gelletje te nemen. Gunther liep door, en ik kon hem jammer genoeg niet meer volgen. Kilometer 35 kwam dichter, het moment van de waarheid. Ook nu had ik het moeilijk, maar dit keer zou ik zeker niet gaan wandelen! Het laatste stuk blijft eindeloos duren. Alle straatjes door, nog een blokje rond, nog omhoog,.... ik kon de 12km/uur al lang niet meer aanhouden.
Eindelijk dan toch nog de laatste bocht! We hebben het gehaald, ik kijk op mijn klok, en zie dat ik toch nog mijn tijd van Lanzarote heb gehaald.

Filip had me zien binnenkomen deze keer, en was dit keer wel aan de aankomstmeet aanwezig!
Ik was content.

Bij thuiskomst even gaan kijken welke tijd Gunther heeft gelopen: 3u23. Een nieuw doel voor mij... het is mogelijk.

Maandag zagen we An en Patrick terug op het vliegveld. Ook zij waren al plannen aan het maken voor volgend jaar.
Valencia staat met stip genomineerd.

 

13:35 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Valencia alvast leuk vooruitzicht ;-)

Gepost door: erik | 09-03-08

Een beetje laat maar toch een dikke welgemeende proficiat ! En Valencia ! doen jong ,4vrienden hebben dit jaar meegelopen en ze zijn er een en al lof over !

Gepost door: Katrien | 09-03-08

Fijn verslag Fijn verslag, Anke. En een dikke proficiat, maar dat had ik je allang gewenst. Tot binnenkort. Grt!

Gepost door: AnnAlice | 09-03-08

Barca Dat nieuwe doel haal je sneller als gedacht!

Gepost door: johan | 10-03-08

proficiat sterke prestatie anke

Gepost door: luc | 11-03-08

Top Topprestatie!!! op naar het volgend PR

Gepost door: paul | 16-03-08

De commentaren zijn gesloten.