24-02-08

Voorbereiding

De voorbereiding voor Barcelona zit erop.

Vorige week werden we op 9u reeds verwacht in Watervliet voor de infosessie ivm ultralopen. Hebben we iets bijgeleerd? Eigenlijk hebben we de bevestiging gekregen dat we goed bezig zijn. Ik heb dan ook een hele goede coach! Kus . Iedereen is anders, dus je kan geen universeel recept gebruiken. Maar voor iedereen geldt: ken je lichaam en draag er zorg voor.
Na de infosessie hadden we nog tijd om even met bekende en nieuwe gezichten bij te praten, alvorens te starten aan de 27km wedstrijd. Gezien er 30km op het programma stond, nog even 3km ingelopen. Er was een aangenaam zonnetje, maar daar tegenover stond een stevige wind. En pech voor ons, was het eerst met en nadien tegen wind. (13,5 km heen, en terug) Het parcours was mooi langs het water, maar ik kon er niet ten volle van genieten, gezien het grotendeels op onverharde wegen was, en er veel putten waren. Vooral naar de grond kijken dus. 

Ik had blijkbaar een goede dag en ging het redelijk vlot. Ik was alleszins heel tevreden.  Zondag nog 10km rustig gelopen, zodat we een weektotaal van 90km bijeen hadden.

Nu hopen dat het ook goed in Barcelona gaat, want vorig jaar was dat heel wat minder! Toen moest ik al wandelen van 35km...

17:55 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-02-08

Infodag Ultralopen

Zaterdag gaat er een infodag door over het Ultralopen. Deze infodag gaat door in Watervliet.
Wil je er meer over weten: klik hier.

Zaterdag voor ons dus geen natuurloop in Lier, maar na de infodag lopen we in Watervliet nog een 27km wedstrijd van de Leopoldslopen. (ook 6 en 12km mogelijk) Met nog een paar km erbij, is dat dan 30km, als voorbereiding voor de Barcelona marathon.

Voorbije week vooral snelheid getraind: 200m, 800m en 1000 metertjes...
Deze week terug een volumeweek.

19:22 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-02-08

Fitball

Twee weken geleden ben ik voor de eerste maal met enkele collega’s naar een workout “fitball” getrokken. (Dat is zo een grote opblaasbare plastieken bal) .

Ik had reeds een mooie blinkende blauwe bal, maar die was tot hiertoe werkloos. Al had ik ook een mooi boekje met de nodige oefeningen en dito matje. En dus, een nieuw jaar, met nieuwe voornemens... . Al lijken deze oefeningen gemakkelijk, niets is minder waar. Je traint er elk lichaamsvezeltje mee. Mijn zwakke punt zijn zeker mijn buikspieren. Maar evengoed, kan ik zeker nog versterkende beenspieroefeningen gebruiken. En om het volledig te maken, zijn er ook de armspieroefeningen. Met andere woorden, het is een workout voor het volledige lichaam.
Intussen zijn er twee van de vijf workouts voorbij. En nadien... houden we het hopelijk zelf vol.

Meer info ivm deze workout en andere doe- en infosessies?
Klik op de link, of surf naar
www.oz-fit.be

 

Nog even mijn weekoverzicht

Ma: 13,5

Di : 13,5

Woe: 11,5 (2km te kort door regen en modder)

Do:  /

Vrij: 20

Za: 9,5

Zo: 20

Totaal 88 ipv 90

 

Vorige week

Ma: 9 (aan zee)

Di : 13,5

Woe: 13,5 (2km te kort door regen en modder)

Do:  /

Vrij: 20

Za: 9,5

Zo: 14,5

Totaal 80

 

Volgende week: minder km’s maar meer snelheid

20:43 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |