18-01-08

Disrun

Hierbij lanceer ik de vraag: wie kan zeggen wat "disrun" zou kunnen betekeken.? Moeilijk is het niet :-) En heeeeeel misschien start Filip terug een blogje op!

Doordat Filip zijn blog dus heeft geschrapt, moet ik terug op zoek naar de tabel van mijn gelopen wedstrijden en in welke tijd. Dubbel werk dus. Binnenkort zal deze dus op mijn blogje verschijnen.

Deze week heb ik nog niet veel kunnen lopen.
Vandaag zou ik kunnen gaan... maar ik heb niet de goesting om nu nog te vertrekken in de regen en in de wind.

Binnen een uurtje vertrekken we richting kust, waar we al genoeg tegen de wind zullen moeten boksen. Morgen staan er twee trainingen gepland, en zondag een lange duurloop: van Nieuwpoort tot De Panne en terug.

16:28 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

13-01-08

RIP disrunblog

Ik wou dit nog tegenhouden, maar het is me niet meer gelukt! Filip heeft heel zijn blogje gewoonweg geschrapt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Dat je er even genoeg van hebt, dat je even geen inspiratie hebt, enz. en dat je dus even stopt met bloggen kan ik allemaal goed verstaan, maar om gewoonweg je hele blog te schrappen, nee, daar ben ik echt niet goed van! Nu kan ik niet meer zeggen: en weet je dat nog... als je een blogje herleest.
Vroeger wou ik steeds een dagboek bijhouden, maar het is me nooit gelukt. Nochtans is het boeiende lektuur om te herlezen. Net zoals een blogje moet zijn.
Alé, ik ben er heel stil van geworden moet ik zeggen.

Nog even mijn weekoverzicht meegeven:

ma: 11,5km
di: 11,5km: inlopen, 2km sneller, 2km gewoon,2km sneller, uitlopen
woe: 11,5km
do: 11,5km:inlopen, 10x400m, uitlopen
vrij: rust
za: 21,1km Natuurloop Lier
zo: 12km (nog te doen vandaag :-))
Totaal: 79km

14:35 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

07-01-08

Waar denk je zoal aan?

Het is een vraag die geregeld word gesteld aan lopers. Als je loopt, waar denk je dan zoal aan. Wel, meestal aan niets denk ik dan? Aan het lopen zelf? Of misschien aan wat we vanavond gaan eten? Het hangt er wat vanaf. Als je je op je tijd moet concentreren, denk ik aan het lopen. Bijvoorbeeld bij de 5x1000m. Tijdens een marathon denk ik ook echt alleen maar aan lopen. Maar bij een rustige duurloop, laat ik mijn gedachten nogal eens gaan. Gezien ik ook graag kook, kan ik tijdens het lopen hele menu's samenstellen. Wat kan ik nog eens uitproberen? Welke cake/taart ga ik maken, enz. Gezien ik ook Spaans volg, zeg ik soms zelfs mijn werkwoorden in stilte op. Je kan het zo gek niet bedenken Tong uitstekend. Als ik tussen de middag aan het lopen ben, kan ik zelfs in gedachten werkgerelateerde problemen oplossen! Waar lopen al niet goed voor is!

Trainingen voorbije week:

maandag: 12km
dinsdag: 7km (het was dan ook 1 januari hé!)
woensdag: 9,5km
donderdag: 9,5km
vrijdag: /
zaterdag: 9,5km
zondag : 20km

totaal: 67,5km.

De rustperiode is echter gedaan. Vanaf nu, heb ik terug een schema te volgen. 2 maart komt er dan ook snel aan!

18:29 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-01-08

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Eerst en vooral wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar toewensen. Uiteraard een goede gezondheid, veel geluk en liefde, en uiteraard ook veel loopplezier zonder blessures.

Voor 2008 heb ik me alvast voorgenomen, om mijn blogje toch zeker 1x per week te voorzien van een verslagje. Om iedere dag hetzelfde te moeten schrijven, zie ik niet echt zitten. Een training is een training, soms gaat die goed, soms wat minder, maar ik zal daar dan wel een samenvatting per week van geven.

Wat de loopplannen betreft: uiteraard zou ik mijn tijd op de marathon nog wat willen verbeteren. Dat hoeft in eerste instantie niet spectaculair te zijn, (zo kan ik wat meer PR's lopen Knipoog) en ik verwacht ook geen spectaculaire verbetering het eerste half jaar. (tenzij met een paar seconden? Smile) Maar ik hoop toch van in de tweede helft van het jaar verder wat vooruitgang te zien. Het kan niet blijven duren, de vooruitgang zal ergens stoppen, maar ik ga er toch mijn best voor doen.

Op de wedstrijdplanning van dit jaar staat er nog niet zoveel. Nog niet, er kan dus nog wat bijkomen.

Eerst en vooral is er in maart de marathon van Barcelona. Vorig jaar was dat voor mij niet echt een succes: na 35km moest ik echt beginnen te wandelen, dus ik hoop nu toch op een iets beter loopgevoel.

Ongeveer twee maanden later in mei, staat er 50km in Gistel op het programma.

Als laatste hoop ik om opnieuw 100km te kunnen lopen in Torhout eind juni. Ja, inderdaad, ik ga er terug voor. Het zal verre van gemakkelijk zijn, maar moeilijk gaat ook.

Uiteraard staan er intussen ook nog bijvoorbeeld de natuurlopen op het programma en 20km van Brussel.

En zo lopen we 2008 weer terug op gang.

19:38 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |