08-12-07

7 minuten – 11 seconden

Nogal vreemde titel? Voor diegene die mijn jaaroverzicht bekeken hebben, of de lijst met gelopen wedstrijden van dit jaar op het blogje van Filip, weten het antwoord al. Het is het verschil tussen mijn “oud PR”, gelopen in Guise in juni, en mijn “nieuw PR”, gelopen in Lanzarote.

Een totaal onverwacht resultaat!

 

Tijdens de voorbereiding kwam ik dan ook heel wat hindernissen tegen. Toen mijn lichaam zich had hersteld van de 100km in Winschoten in september, kon ik terug beginnen opbouwen met een mooi schema. Ik was nog niet goed en wel bezig, of ik had een weekje buikgriep. Niet het moment dus om je lichaam nog extra te belasten. Tijdelijk dus terug even kalmpjes aan doen. Intussen werd de tijdspanne uiteraard veel korter. Het Belgische weer, zat ook niet erg mee. Om uren te gaan lopen in regen en kou: niet ideaal, en niet erg motiverend. Uiteindelijk heb ik 1! lange duurloop kunnen doen van 27km. Bovendien waren mijn weektotalen ook niet erg spectaculair. Verre van een ideale voorbereiding dus.

De maandag voor ons vertrek, moest ik bovendien nog ziek thuisblijven met een enorme verkoudheid.

Geen verwachtingen of ambities dus voor de marathon van Lanzarote.

 Gezien onze reis verder volledig georganiseerd was, moesten we ons niets aantrekken, en gewoon aan de start verschijnen. Ik was goed uitgerust, totaal geen spanningen, gewoon starten en we zien wel. Niet iedereen van ons groepje liep mee, of  liep de marathon, en dus hadden we de nodige supporters om ons aan te moedigen.  De marathon werd gelopen in de hoofdstad van Lanzarote: Arrecife. Het parcours was verdeeld in 4 ronden: heen en terug waren hetzelfde, dus je zag telkens diegene die voor liepen, en diegene die achter liepen. Dit kan motiverend zijn, of demotiverend uiteraard. De bevoorrading was niet erg mijn ding: ofwel water, ofwel cola (wat ik enkel op het einde drink) of veel te zoete sportdrank. Telkens mixte ik een beker water met die sportdrank.Van in het begin liep ik vlot. Eigenlijk was ik steeds aan het denken, Anke je loopt te snel. 1u59’ en ik passeerde de 25km. Uiteraard wist ik dat ik dit (nog) niet kon volhouden tot het einde toe, maar ik besef te dat ik misschien toch nog dit jaar die 3u30 kon halen, als mijn verval beperkt zou blijven.  Lanzarote is een eiland, met weinig afscherming. Veel wind is dan ook gewoon. Tegen wind, met wind, tegen wind, met wind,... naar het einde toe wordt dit heel vermoeiend. Tussen 32 en 35km kreeg ik het dan ook even moeilijk. Maar na de 35km kan je alleen nog maar aan de finisch denken. Na 40km had ik een tijd van 3u15. Die laatste km’ers heb ik nog alles eruit gehaald om te eindigen in 3u26’39”.

Bleek dat ik de 5de dame was en... de eerste 5 mochten op het podium.

 

En nu? Nu geniet ik gewoon. Het zal niet altijd even vlot gaan, en blijkbaar was het nu mijn dagje eens wel. En voor Barcelona: dat zien we dan wel.

 

Anke

Anke1

13:15 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Knap! Zo zien we dat een marathon lopen , vooral de dag zelf is.
Je kan trainen en 100% zijn in de voorbereidingen,maar als je dan een off-day hebt is het naar de boem.
Maar blijkbaar kan je dan een slecte voorbereiding hebben en de dag zelf een supperdag...
Dat ga ik onthouden wanneer er een training in de voorbereiding minder is , je niet mag wanhopen en de dag zelf proberen er het beste van te maken ...

Gepost door: erik | 08-12-07

straffe madam ben jij Anke!! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 09-12-07

PR Nogmaals proficiat en inderdaad ... de vorm van de dag is bepalend!

Gepost door: Koen | 09-12-07

Mooie gelopen zeg en wat een mooie tijd.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 10-12-07

proficiat Wijze woorden van Erik Caluwaerts. Geniet maar lekker na van je prestatie. En volgens mij heb je hiermee bewezen dat je belange nog niet aan het einde van je kunnen zit. Dat belooft voor volgend jaar ...

Gepost door: Hank | 11-12-07

De commentaren zijn gesloten.