28-08-07

Watervliet

Zaterdagmorgend trokken we richting Watervliet voor de jubileummarathon. Hoewel het bewolkt was, bleek het toch al serieus warm. Bij aankomst zag ik al direct Inge Patterson. Ze had al 10 dagen niet kunnen lopen en had geen tijd voorop gesteld. Ikzelf had met Rudy (Van Daele) afgesproken om samen te lopen aan 5'15" à 5'30"/km. Rudy traint namelijk voor het BK 24-uur lopen op 28 en 29 september in Mortsel. We zagen ook Eddy Van Boven, terug van weggeweest. Verder uiteraard nog meer bekend volk.
De start werd niet stipt om 11u gegeven. De politie was namelijk nog niet klaar om het parcours verkeersvrij te maken. Maar, bijna 20 minuten later zijn we dan toch kunnen starten. De eerste 2 ronden liepen we gelukkig nog met weinig zon, want het was al serieus warm. Het tempo van 5'15 bleven we redelijk constant aanhouden. Op het parcours (rondjes van 10,55km) waren er 3 drankposten. Dat kwam zeker goed van pas. Het was wel een droge lucht, daardoor had ik op het einde een droge mond. Al kan dat ook zijn geweest van het praten. Rudy heeft me tussendoor wat tips gegeven om de 100km tot een goed einde te kunnen brengen. Het was ook een parcours met afwisseling: op een gegeven moment moesten we door een schuur lopen, en er was ook een stuk op... gras. Tussen 30km en het einde hebben we nog 9 lopers kunnen inhalen. We hadden bijna nummer 10, maar die begon ook net te versnellen.
Dankzij Rudy, waardoor de km's zonder het te beseffen voorbij vlogen, was het een aangename en leuke "langeduurloop training". Eindtijd: 3u39'51".

20:26 Gepost door Anke in sport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Klaar Mooi wat je weer gepresteerd hebt. Jij bent helemaal klaar voor die 100 km. Dat gaat ongetwijfeld een ongelooflijke ervaring worden.

Gepost door: Marc | 28-08-07

PRACHTIG ! Heel knap , ik denk dat je nu het gevoel hebt dat je helemaal klaar bent voor "Winschoten" JA JA !!

Gepost door: katrien | 28-08-07

Op schema ... Goed voor het vertrouwen, je hebt talent.
Ik heb al van een kenner gehoord dat jij de ideale stijl hebt om een 100 km te lopen.
Ik ben jaloers :-) !!
Nu dat je in de laatste rechte lijn bent naar Winschoten moet je u goed laten soigneren hé.

Gepost door: erik | 28-08-07

knap Knappe tijd voor een leuke duurloop!

Gepost door: johan | 29-08-07

Mooi Mooie tijd .. en dat voor een training. Je bent er echt helemaal klaar voor !!!

Gepost door: Edith | 29-08-07

sterk Nog geen 3hr40' en dat als training op een marathon. Als ik mijn eerste loop zal ik zeer tevreden zijn met zo'n tijd. Proficiat!

Gepost door: etienne | 31-08-07

Ik zal... ...maar al beginnen sparen voor een telescoop, en op zoek blijven naar een langeduurlooppartner. Proficiat, Anke, met je prestatie, en blij te lezen dat het je zo goed af gaat, want af en toe deel ik de bezorgdheid van je ouders, toch voor de ultra. Liefs!

Gepost door: AnnAlice | 02-09-07

De commentaren zijn gesloten.